Oakhill College has committed to a significant and ongoing Master Plan to meet the demand of 21st-century learning, increasing enrolments and further strengthen our educational achievements. While tradition and a simple, rural, family school charm are all cornerstones of Oakhill College, we must offer contemporary learning and green spaces which are designed to continue achieving our excellent educational outcomes.

Our Master Plan comprises six stages:

  • Innovation Hub
  • Hilltop Precinct (completed)
  • Solomon Lift (completed)
  • Canteen
  • Commons - Teacher-Student Support Services
  • Arrival and exit point to the entrance of the College including car park and all weather sports field.

The Innovation Hub is the first phase of the Master Plan. To embrace technology as a tool for research, learning and communication, Oakhill College needs to upgrade and enhance our current science and technology facilities, which includes science labs that have not been significantly upgraded since being built in the late 1960s. 

We are thrilled that we have commenced the College Master Plan, having engaged the services of BVN Architects, for the design of an inspirational and modern Innovation Hub and MostynCopper as the Project Mangers for the planning and delivery phases of the development and FDC Building as our Project Builders. 

Our Innovation Hub will house both Science and TAS faculties, offering our students a state-of-the-art learning environment. The Innovation Hub will provide spaces for hybrid (timber, fabrication and robotics), computer, graphics, science and laboratory spaces. This will offer an experience of schooling that will prepare our students to thrive in our rapidly changing world and empower them to explore new ideas, reflect, and become knowledge-creators with their peers. The Innovation Hub will provide a suite of state-of-the-art labs, facing into the centre of the school site. Incredibly and coincidentally, after all these years, the science and technology labs will be on the same footprint as the original science building built around 1938. 

Extensive landscaping has been undertaken, as well as an extension of the current driveway, which will continue through the College and lead to the Innovation Hub opening out onto the courtyard. The Oakhill walk will meet the Innovation Hub, with the Ceremonial walkway connecting the cemetery.

Our Hilltop Precinct includes additional green spaces and seating linking buildings with walkways, significantly improving pedestrian transition and disability access across the College. This community precinct which connects our campus will become a central meeting point when the Innovation Hub, Commons including Pastoral Care facilities and Canteen are completed in 2023, providing modern spaces and enhanced amenities appropriate to the needs of staff and students. 

The new lift in the Solomon building improves the accessibility of all levels in the Solomon and Brother Quentin buildings. This essential piece of infrastructure is another milestone toward achieving full disability access throughout the College.

To keep up to date on our Master Plan progress, below are our past Master Plan Newsletters:

Book a Tour

Visit Us

Virtual Tour

View Facilities

Get in Touch

Contact us

Submit an Expression of Interest Form